OceanFish

Tentacule de caracatiță la grătar

Tentacule de caracatiță la grătar
TIMP DE GĂTIT: 60 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Tentacule de caracatiță la grătar. Caracatița poate fi deosebit de savuroasă, trebuie să știm cum să o pregătim, să aibă carnea moale și suculentă.

Dintre toate fructele de mare, caracatița poate să fie cea mai dificilă în contextul preparării, aceasta fiind extrem de capricioasă și pretențioasă. Dacă nu ținem cont de toate sfaturile, s-ar putea să ne alegem cu niște tentacule tari, ca niște bucăți de cauciuc și cu un gust incert.

Ingrediente – Tentacule de caracatiță la grătar

Mod de preparare

Punem tentaculele de caracatiță într-o oală mare, la foc mic, fără apă (pentru ca isi lasa ea suficientă apă). După câteva minute, observăm că-și schimbă culoarea, devenind roșiatică. În acest moment, dacă considerați că nu are suficientă apă, puteți pune un pic, împreună cu un pahar de vin și câteva foi de dafin.

În funcție de mărimea caracatiței, o lăsăm să fiarbă la foc mic între 45 și 60 de minute, până când o putem înțepa ușor cu o furculiță.

Atentie, dacă o lăsăm prea mult începe să fie „cauciucată”!

Oprim focul și o lăsăm să se răcească puțin, cât să putem ține bucățile de caracatiță în mână. Sub jet de apă, spălăm din nou caracatița frecând-o ușor între degete, astfel încât să-i îndepartăm pielița de un roșu închis.

Într-un castron, punem jumătate din uleiul de măsline și din oregano, precum și oțetul balsamic.

Adăugăm puțina sare și piper. Punem în sosul rezultat bucățile de caracatiță și lăsăm până le așezăm pe grătarul bine încins.

Lăsăm bucătile de caracatiță, pe grătar, doar 3-5 minute, cât să prindă un pic de culoare.

Servim tentaculele de caracatiță, stropite cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, iar pe deasupra putem să preărăm puțin oregano.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic