OceanFish

Sepie la tigaie cu sos de pătrunjel

Sepie la tigaie OceanFish Ocean Fish OceanFish.ro
TIMP DE GĂTIT: 30 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Calamarul, sepia și caracatița aparțin aceleiași clase de moluște numite Cefalopode. Moluște cu simetrie corporală bilaterală, cap mare și tentacule. Toate aceste fructe de mare sunt extrem de folosite atât în bucataria asiatica cât și in bucătaria mediterana. De ce? Pentru că sunt o sursa excelentă de proteine, acizi grasi omega-3, vitamina C, fier, calciu, potasiu, fosfor, cupru, zinc, seleniu și conțin foarte puține grăsimi.

Sepia baby din gama MySeafood by OceanFish este bogată, în special, în vitaminele A, D. La acestea se adaugă mai multe din complexul B.

Să discutăm puțin despre cum o putem consuma, de exemplu, gătită la tigaie cu un minunat sos de pătrunjel.

Ingrediente Sepie la tigaie cu sos de pătrunjel

  • Sepie OceanFish;
  • Lămâie;
  • Usturoi;
  • Pătrunjel;
  • Ulei de masline;
  • Sare și piper, după gust.

Mod de preparare

Sepia OceanFish fiind deja curățată, putem trece direct la treabă. Într-un bol se amestecă sepia cu ulei de măsline, sare și usturoi UȘOR zdrobit (cu lama cuțitului) și se lasă la odihnit cât timp preparăm sosul. Unul dintre sosurile noastre preferate din ultima perioadă: 1 legatură de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi, zeamă de la o lămâie întreagă și 4-5 linguri de ulei de măsline. Toate acestea se mixează bine într-un blender până când obținem o frumusețe de sos. Sepia se gătește într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei de măsline, la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte. La final, se adaugă zeama de lămâie și se elimină usturoiul.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este Peștele!

Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză - oceanfish
Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză
Inele calamar în sos de roșii - OceanFish
Inele calamar în sos de roșii
rețetă Merluciu la cuptor - OceanFish - Ocean Fish - oceanfish.ro
Merluciu la cuptor
Spaghetti alle Vongole - OceanFish / Oceanfish.ro / Ocean Fish
„Spaghetti alle Vongole”