OceanFish

Papiote de merluciu

Papiote de merluciu
TIMP DE GĂTIT: 60 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Există numeroase specii care aparțin familiei Merlucciidae, dar cea mai apreciată pentru carnea și gustul său este merluciul european. Un pește cu carnea albă, fină, cu un conținut lipidic foarte scăzut. Cu un raport caloric scăzut și proteinele sale de calitate înaltă, este un pește potrivit pentru diete.

Ingrediente – Papiote de merluciu

  • 1 merluciu de 1 kg
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 fir de ceapă verde
  • 200 ml de supă de pește degresată
  • 1 fir de coriandru
  • Coaja de la o limetă
  • Coaja de la o lămâie
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Se curăță merluciul. Se îndepărtează solzii și se eviscerează. Cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie, se taie aripioarele dorsale și pectorale. Se îndepărtează șira și se taie peștele în patru fileuri de aceeași mărime.

Se prepară legumele. Se curăță usturoiul verde și ceapa verde. Se taie medalioane fine. Cu ajutorul unui dispozitiv de curățat, se taie patru fâșii subțiri de portocală, patru de limetă și patru de lămâie.

Se pregătesc patru foi de hârtie de copt. Pe fiecare se pune un file de merluciu și pe fiecare file o linguriță de ceapă verde și puțină coajă de citrice. Se potrivește, după gust, cu sare și piper.

Se așează pachețelele cu merluciu pe o tavă de cuptor, se toarnă supa de pește și se coc la 180 grade, timp de 15 minute.

Se scoate merluciul și se servește cu puțin coriandru tocat.

Atenție! Dacă te afli într-o etapă de regim, poți să pregătești merluciul la cuptor. Pregătești în tigaie un sote cu două linguri de ulei, usturoi tocat și ardei iute tocat. Se prăjește întâi usturoiul, se adaugă apoi ardeiul iute, fără semințe și se rumenește. În aceeași tigaie, se face o reducție de oțet. Se pun peste merluciu, usturoiul lu ardeiul iute și se toarnă reducția de oțet. Esteo rețetă simplă, cu un rezultat excepțional.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic