Creveți în sos de vin. Iubim creveții gătiți în toate felurile. Creveți să fie. Vă prezentăm o rețetă simplă pentru creveți nedecorticați de această dată. Dacă nu doriți să munciți prea mult în procesul de consum, nu aveți răbdare sau nu vreți să vă murdăriți, puteți să alegeți să gătiți astfel si pe cei decorticați.
Ingrediente – Creveți în sos de vin
- creveți OceanFish;
- vin alb;
- zeamă de lămâie;
- 4-5 linguri de ulei măsline;
- 2 căței de usturoi;
- sare de mare;
- chilli;
Mod de preparare:
Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul de măsline și usturoiul și lăsăm cât să-și elibereze usturoiul aroma, dar fără să se rumenească. Spălăm bine creveții, îi punem pe șervețele absobante, apoi adăugăm creveții în tigaie. Îi lăsăm aproximativ 1 minute la foc mare.
Adăugăm vinul și zeama de lămâie și îi mai lăsăm să fiarbă 2-3 minute.
După ce s-a evaporat tot alcoolul, iar sosul s-a îngroșat puțin, adăugăm sarea de mare și chilli, lasându-i încă 30 de secunde.
Creveții trebuie să fie fragezi și suculenți, dacă exagerați cu gătitul, aceștia vor deveni gumoși.
Pentru un aspect formidabil, creveții pot fi așezați separat de sos, pe masă, servindu-i cu pâine prăjită și caldă, dacă se poate.
Poftă bună!
OceanFish – Pasiunea noastră este peștele