Ingrediente
- 8 crabi albastri vii
- 3 linguri ulei
- 2 – 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 6 – 8 cepe verzi, tocate marunt (sau o ceapa obisnuita tocata marunt)
- 1 lingura ghimbir proaspat razuit
- 1 lingura boabe de fasole neagra, din conserva
- 1 cana supa de pui
- 1 ardei rosu, iute
- sare
- piper
Sugestie de gatire: o reteta delicioasa de crab albastru inabusit!
Pune la fiert jumatatile de crab pentru 2-3 min. Scoate-i pe o tava si indeparteaza-le picioarele. Indeparteaza apoi partea de jos a carapacei si scoate organele interne. Intr-un wok pune uleiul si lasa-l sa se incinga bine, apoi adauga crabul si picioarele acestuia si prajeste-l timp de 5 minute. Adauga apoi usturoiul, ceapa, ghimbirul, fasolea si ardeiul iute, tocat marunt. Lasa totul pe foc timp de doua minute, amestecand continuu. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adauga apoi supa de pui, da focul la minim si acopera wokul cu un capac. Lasa totul sa fiarba timp de 10 -15 minute, apoi indeparteaza capacul, da focul la maxim si lasa compozitia sa fiarba pana obtii un sos cremos, amestecand continuu, pentru a nu se lipi.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!