Ingrediente – Paste de konjac cu pește-undițar și ierburi fine
- 400 g de pește undițar
- 250 de paste konjac uscate
- 1 rămurică de cimbru
- 1 fir de oregano
- 4 fire de hașmă
- 1 fir de pătrunjel
- 2 ardei iuti
- 4 lingurițe de ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Folosind un fund de lemn și un cuțit de mici dimensiuni și foarte ascuțit, curățăm peștele undițar de oase și piele și-l tăiem în cubulețe mici de maxim 2 cm. Spălăm bine și-l lăsăm deoparte.
Într-o oală cu apă clocotită, adăugăm peștele și pastele, le fierbem timp de 8-10 minute. Le scoatem și le lăsăm la scurs.
Într-o tigaie cu o linguriță de ulei de măsline și un praf de sare, se sotează cubulețele de pește undițar.
Adăugăm pastele și amestecăm bine. Încorporăm și un amestec pregătit în prealabil din restul de ulei de măsline, ardeii iuți și ierburile aromate, tocate mărunt.
Continuăm fierberea câteva minute, pentru ca pastele să se impregneze de savoarea peștelui și mai ales a ierburilor.
Servim imediat, cald, presărăm după gust sare și piper!
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!