Fructele de mare sunt și vor rămâne un deliciu ușor de preparat. Gustoase, alături de orice garnitură, oferind nutrienți și beneficii nenumărate pentru consumatorii frecvenți.
Mai jos, venim cu o recomandare simplă, sănătoasă, dar foarte gustoasă pentru o porție de fructe de mare alături de legume și orez.
Ingrediente – Fructe de mare cu garnitură de orez și legume:
- 500g mix de fructe de mare (creveți, midii, caracatiță, etc.);
- 2 căței de usturoi, tocați fin;
- 1 ceapă mică, tocată fin;
- 1 ardei iute, tocat fin (opțional);
- 1/2 cană vin alb ;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 2 linguri de unt;
- 1/2 cană de orez;
- 1 cană de legume tăiate cubulețe (ardei, dovlecei, morcovi, etc.);
- Sare și piper după gust;
- Suc de lămâie proaspătă pentru servire.
Mod de preparare
Începeți prin gătirea orezului. Puneți orezul într-un vas cu apă și fierbeți până se înmoaie, apoi scurgeți apa. Așezați orezul într-un vas separat și lăsați-l deoparte. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline și untul la foc mediu.
Adăugați usturoiul și ceapa și căliți-le până devin translucide, timp de aproximativ 2-3 minute. Adăugați mixul de fructe de mare și ardeiul iute (dacă doriți) în tigaie și gătiți-le timp de aproximativ 3-4 minute, până se rumenesc ușor.
Adăugați vinul alb în tigaie și amestecați bine.
Lăsați să fiarbă timp de aproximativ 2 minute, apoi reduceți căldura și lăsați să se încălzească timp de încă 5 minute, până când fructele de mare sunt gătite.
Într-o tigaie separată, gătiți legumele tăiate cubulețe, adăugând sare și piper după gust, timp de aproximativ 5 minute, sau până când acestea sunt ușor crocante.
Serviți fructele de mare calde, împreună cu orezul și legumele, presărând puțin suc de lămâie deasupra.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!