Brunch. Somon afumat cu ou poșat. Brunch-ul este o combinație între micul dejun și prânz. Acest cuvânt provine din fuziunea cuvintelor englezești „breakfast” (micul dejun) și „lunch” (masa de prânz).
Ingrediente – Brunch. Somon afumat cu ou poșat
- felii de pâine din făină integrală;
- cremă de branză cu ierburi și usturoi;
- ouă bio;
- lămâie;
- capere conservate;
- sparanghel;
- roșii cherry;
- somon afumat OceanFish;
- 1/2 avocado copt;
- cimbru;
- ulei de măsline;
- sare/piper după gust.
Mod de preparare
Începem cu sparanghelul. Acesta îl presărăm cu sare și piper, se gătește pe un grill fierbinte, timp de câteva minute, până când devine fraged.
Se ia de pe foc și se stropește cu sucul de la o lămâie, scuturând grill-ul, până cand sparanghelul devine lucios. Gata, acum se așează pe o farfurie întinsă.
Imediat, după, se așează o bucată mare de folie alimentară într-un vas ramekin astfel încât baza și pereții să fie acoperiți de folie și să rămână mare parte și în exterior. Se unge această folie cu ulei de măsline și se presară sare, piper și frunzulițe de cimbru, după gust.
Oul se sparge în interior, se adună marginile foliei spre interior și se leagă, avand grijă ca oul să fie complet acoperit de folie.
Se fierbe oul in folie, în apă fierbinte, dar nu clocotind, 6 minute, dacă oul este rece sau 5 minute, dacă oul este la temperatura camerei.
Se taie folia și se indeparteaza oul cu grijă, ulterior se așează pe felia de pâine unsă cu cremă de brânză și pe care a fost așeazat somonul afumat și se presară cu capere.
Poftă bună!
OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!