Fileuri de burtă de ton
Ingrediente – Fileuri de burtă de ton
- 800 g file de burtă de ton proaspăt
- 2 ardei grași, roșii
- 2 fire de usturoi verde
- 2 fire de ceapă verde
- 4 linguri de sos de roșii fără zahăr
- 1 fir de pătrunjel
- 2 linguri de sos de soia
- 4 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare
Se învelesc ardeii roșii în folie de aluminiu și se dau la cuptor, la 190 grade, timp de 30 de minute până se coc. Timpul final depinde de mărimea ardeilor grași.
Se lasă să se răcească. Se curăță de coașă și se păstrează sucul pe care îl lasă. După ce sunt curățați, se taie fâșii.
Într-o tigaie antiaderentă, se sotează usturoiul și ceapa verde în uleiul de măsline. Când încep să se rumenească, se adaugă fâșiile de ardei gras și sucul pe care l-au lăsat.
Se înăbușă ardeiul gras împreună cu ceapa și cu usturoiul verde și se adaugă sosul de roșii fără zahăr.
Se lasă pe foc, în continuare, câteva minute lși se adaugă burta de ton tăiată bucăți. Se presară cu o lingură de pătrunjel tocat și un praf de piper. Se adaugă sosul de soia. Mai fierbem 4-5 minute, la foc mediu.
Adăugăm sare și piper și se montează pe patru farfurii individuale.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!