OCEAN FISH este o companie 100% românească înființată în anul 1998, liderul de piață pentru produse semipreparate din pește, fructe de mare și pește congelat.

 • Domeniul de activitate al companiei: Prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor.
 • Număr angajați: 250.
 • Cifra de afaceri 2014: 26 milioane euro.
 • Compania este situată în localitatea Afumați pe o suprafață de 22.000 m², din care 9.300 m² îi reprezintă fabrica de procesare împreună cu depozitele de materie primă și preparate.
 • Fabrica OCEAN FISH este una dintre cele mai moderne de pe piață, utilată la cele mai înalte standarde internaționale.
 • Depozitul de materii prime numără 9 camere frigorifice echipate pentru a păstra 15.000 tone de produse congelate, iar depozitul de produse permite stocarea a 1.000 tone, asigurand un control eficient al circulației mărfurilor în depozit și către client.
 • Principalele noastre produse: somon afumat și marinat, pește pelagic afumat și marinat, fructe de mare marinate, salate de pește și salate de icre, pește congelat reambalat.
 • Calitatea superioară a produselor OCEAN FISH vine de la cea mai bună calitate a materiei prime, achiziționată cu maximă exigență de departamentul de importuri și evaluată foarte atent în propriul laborator de control al calității.
 • OCEAN FISH oferă o gamă de produse atât sub marcă proprie, cât și private label.

Produse și servicii

 • Import de pește fresh pentru procesare (afumare, marinare).
 • Import de pește congelat și fructe de mare, pentru reambalare (brandul OCEAN FISH și private label).
 • Import de conserve de pește sub brandul OCEAN FISH.
 • Import de pește fresh pentru reambalare MAP (modified atmosphere packing).
 • Distribuția tuturor produselor de mai sus pentru piața din România si export.

Date de piață

Compania, activă pe o piață de 85 milioane de euro, a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2015 o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, încasările în unele luni fiind cu 35% până la 65% mai mari comparativ cu perioada similară din 2014.

Retailerii reprezintă 80% din vânzările OCEAN FISH, cărora le furnizăm produse atât sub brandul OCEAN FISH, cât și private label.

 

Capacitate de producție
Compania are o capacitate de producție de 3.250 tone lunar, iar depozitele au o capacitate de stocare de 12.000 de tone.
Firma are o capacitate de producție de 100 t lunar. Întregul proces de producție are loc sub sistem HACCP, având și licență de export F306EC.
Compania procesează materie primă la cele mai înalte standarde de control și igienă, conform sistemului HACCP implementat.
OCEAN FISH are în dotare echipamente de producție și ambalare de înaltă performanță, achiziționate pe criteriul îmbunătățirii produselor și este mereu în pas cu cerințele consumatorului final. Produsele OCEAN FISH sunt garantate a fi obținute în condiții de strictă igienă, sigure și de înaltă calitate.

Certificări

 • Standardul de calitate ISO 22000:2005 pentru recunoaşterea Sistemului de Management al Siguranţei Alimentului.
 • Sistemul de control HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).
 • Standardul FSSC 22000:2010 de siguranţă alimentară special conceput pentru sectorul de producţie din domeniul alimentar având ca scop certificarea unităţilor de producţie şi procesare a ingredientelor si produselor alimentare. Implementarea FSSC 22000 a fost certificată de Global Food Safety Initiative susținută de către Confederation of the Food and Drink Industries a Uniunii Europene (CIAA).

Investiții
OCEAN FISH a atras fonduri europene în valoare totală de aproximativ 15 milioane de euro.
Prin aceste fonduri europene, OCEAN FISH a implementat un proiect prin care au fost achiziționate tehnologii moderne de productivitate mare. Facilitatea laboratorului a fost stabilită și utilată, până de curând fiind singurul laborator acreditat și autorizat din județul Ilfov.
OCEAN FISH a mai achiziționat mașini de ultimă generație și echipamente necesare pentru suplimentarea capacității de procesare, pentru a îmbunătăți condițiile de muncă, a monitoriza condițiile de igienă și sănătate publică, a superviza permanent calitatea produselor și a reduce impactul asupra mediului. Completarea acestor investiții a fost achiziționarea de transport specializat care a furnizat independența companiei în ceea ce privește transportul de materii prime, în același timp asigurând și distribuția produselor finite.
O altă parte din fonduri a fost alocată pentru construirea unui depozit frigorific cu o capacitate de aproximativ 11.000 de tone, o secțiune reambalare pește, stație de epurare, precum și un nou sediu de birouri și o spălătorie auto pentru parcul auto al companiei.

Logistică
Activitatea de distribuție a produselor OCEAN FISH este asigurată de propria rețea de distribuție cu un parc auto format din 80 de autoutilitare autorizate pentru transport de produse refrigerate și congelate. Promptitudinea în deservirea clienților este unul dintre obiectivele prioritare ale OCEAN FISH. De asemenea, sunt asigurate și exporturile în UE, marfa ajungând la destinatar în cele mai bune condiții și fără întârzieri nemotivate.

Clienti
LIDL, Carrefour, Billa, Metro Cash & Carry, Selgros Cash & Carry, Cora, Rewe, Penny Market, XXL, Kaufland, REAL, Mega Image, Auchan.

Import

 • Materii prime principale: macrou congelat, hering congelat, somon congelat, fructe de mare, Hake, file de Pangasius, file de cod Alaska Pollock, tilapia, Capelin, Icre de somon, Icre de Capelin.
 • Origine materie primă: Norvegia, SUA (Alaska), Canada, Argentina, Vietnam, Danemarca, Chile, Scoția, Spania, Turcia, Grecia, Italia, Bosnia, România, Bulgaria, Nigeria, Noua Zeelandă.
  Materiile prime sunt selecționate în momentul achiziționării, calitatea acestora, calibrul peștelui precum și perioada pescuitului fiind foarte importante pentru obținerea de produse finite de calitate superioară. Ajunsă la destinație, materia primă este atent verificată de către Departamentul de control-calitate, excluzându-se total posibilitatea folosirii de materii prime ce ar putea prejudicia calitatea prodului finit.
  Restul materialelor auxiliare folosite în producție sunt achiziționate direct de la producător, excluzându-se orice intermediar, din dorința de a avea cea mai bună calitate și cele mai bune prețuri de pe piață.

Export
Grecia, Cipru, Bulgaria, Ungaria, Moldova, Italia, Anglia, Croatia, Belgia, Suedia.

Top