INGREDIENTE
Pentru orez:
400 gr orez cu bob rotund sau orez pentru sushi
500 ml apa
2 linguri de otet de orez sau de vin alb
1 lingura zahar si 1 lingurita sare

Pentru asamblare:
4 bucati de nori (foi de alge)
200 gr somon afumat
TIMP DE PREPARARE
~ 60 min
Se spala orezul in mai multe ape, pana cand apa este curata. Se pune orezul intr-o oala, adaugam apa si se da la foc. Primele 10 minute la foc mediu, cand incepe sa fiarba se da la foc mare cam 2 minute si se da iar la foc mediu. Cand a scazut apa si se vad gaurile in orez, se da la foc mic. Dupa 10 minute, oprim focul si lasam inca 10 minute. Tot procesul se face cu capacul pus,de aceea e de preferat sa folositi unul de sticla.

In cuptorul cu microunde,incalzim putin otetul si il amestecam cu zaharul, pana acesta se topeste si adaugam si sarea. Orezul se pune intr-un bol si se adauga incetul cu incetul otetul. Se amesteca orezul cu miscari usoare, de sus in jos, pana se raceste.

Taiem foile de nori in jumatate. Se pune o bucata de nori pe suportul de bambus, chiar la capat, cu partea luciosa in jos. Folosim un bol cu apa, in care ne inmuiem degetele, in asa fel vom evita sa se lipeasca orezul pe maini. Se aplica orezul intr-un strat subtire si lasam libera marginea. Punem somonul pe orez si incepem sa rulam, tinand degetul mare in exterior si restul degetelor pe rulada. Rulam si strangem bine. Se taie rulada in jumatate si apoi inca in trei bucati egale.

Se serveste cu wasabi, sos de soia si ghimbir marinat.
Ingredientele prezentate mai sus sunt recomandate pentru 8 bucati de rulouri de sushi.

Pofta buna!

Reteta preparata de Mini Chefs - http://www.theminichefs.blogspot.ro/2013/01/sushi-cu-somon-afumat.html
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare puteti viziona acest film demonstrativ http://www.youtube.com/watch?v=zIezIULIE9M