INGREDIENTE
Pentru umplutura:
anghinare proaspata mare, 150 - 200 g somon afumat, 15 oua de
prepelita, 150 ml smantana dulce, 1 lingura suc de lamaie, 1
jumatate de lamaie, 1 lingurita seminte in, sare, piper macinat

Pentru baza din aluat:
200 g faina integrala din grau sau secara, 100 g unt 65% foarte
rece, 50 ml lapte dulce rece, putina sare
TIMP DE PREPARARE
~ 45 min
In primul rand se taie untul cuburi. Se pun faina, untul si sarea intr-un robot de bucatarie si se amesteca pe viteza medie pana se obtini firimituri de aluat. la acest moment se toarna laptele rece si se continua amestecarea pana cand aluatul se aduna si formeaza o bila mare.
 
Se scoate din robot, se intinde intre doua coli de hartie de copt si apoi se pune intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Se inteapa cu furculita la baza. Se lasa la frigider aproximativ 20 minute.
 
Ouale de prepelita se sparg cu ajutorul unui cutit, si se bat cu sare si piper. Se adauga smantana dulce si se omogenizeaza. Se pun semintele de in si se lasa deoparte.
 
Daca anghinarea este proaspata se curata astfel: se taie scurt bracteele (frunzele verzi tari care acopera floarea si inima anghinarei). Apoi se taie varful anghinarei. Se curata frunzele pana se ajunge la inima anghinarei. La acest moment, din cauza ca se oxideaza foarte usor, se freaca anghinarea cu jumatatea de lamaie. Cu ajutorul unei lingurite se scot florile din centru.
 
Se pune o oala mica cu sare la fiert. Se adauga sucul de lamaie. Se pune anghinarea la fiert la foc mic si se lasa cam 15 minute. Se scoate din apa si se lasa la scurt.
 
Daca aveti anghinare conservata se scoate din borcan si se lasa la scurs.
 
Se porneste cuptorul si se lasa la 180 grade C.
 
Se scoate tava cu aluat din frigider, se toarna compozitia de oua si smantana, se pun bucati de anghinare si fasii de somon afumat.
 
Se pune la copt pentru 25, maxim 30 minute. Se serveste cald sau rece.
 
Pofta buna!

Reteta preparata de Catalina Zaharescu ( www.kissthecook.ro )