INGREDIENTE
2 cartofi medii
2 oua, sare
100 g somon afumat
40 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 ceapa mica, 1 lingura marar tocat
1 catel de usturoi, 1 iaurt grecesc
3-4 linguri ulei de masline
Suc de la 1/2 lamaie
TIMP DE PREPARARE
~ 35 min
Pentru inceput de ocupam de sos: amestecam iaurtul grecesc cu mararul si sucul de lamaie si dam la frigider sa se imprieteneasca aromele. Intre timp, dam cartoful pe razatoarea mare si il asezam intr-o sita. Presaram deasupra sare si il lasam la scurs 10 minute. Tocam ceapa si usturoiul marunt si le calim 2-3 minute intr-o lingura de ulei de masline. Intr-un castron incapator amestecam ouale, faina, praful de copt si ceapa calita cu ajutorul unui tel. Adaugam somonul afumat taiat marunt si cartoful ras scurs bine. Saram dupa gust. Incalzim uleiul ramas intr-o tigaie antiaderenta si formam latkes turnand o lingura plina din compozitie in tigaie si aplatizand-o usor cu o spatula. Prajim 2-3 minute pe fiecare parte. Le servim calde cu sosul de iaurt si marar.

Pofta buna!

Reteta preparata de Lavinia Stejereanu - http://bucatarsubacoperire.blogspot.ro/2013/02/latkes-cu-somon-afumat.html