INGREDIENTE
1 avocado
sucul de la 1/2 de lamaie
2 oua, sare
o jumatate de lingurita de unt
1/2 ceapa rosie
1 catel de usturoi
aprox. 70 grame ton afumat
piper proaspat macinat
baghete
TIMP DE PREPARARE
~ 20 min
Ouale le bateti cu un praf de sare, le turnati intr-o tigaie incinsa si unsa cu putin unt si le amestecati pana se gatesc. Pentru a ramane pufoase, nu le tineti mai mult de 2-3 minute.

Apoi curatati avocado, puneti peste el foarte putina sare si sucul de la lamaie si dati-l prin blender. Aici puteti sa va jucati dupa preferinte. Zeama de lamaie este esentiala pentru a preveni oxidarea fructului, dar puteti pune mai putina daca nu va place in combinatie cu peste. De asemenea, alegeti in functie de preferinte cat de moale sa fie pateul de avocado: puteti sa il lasati bucatele sau sa il tineti mai mult in blender pentru a obtine o pasta cremoasa.

Taiati ceapa inele si prajiti painea. Cand s-au rumenit feliile de paine, le frecati usor cu putin usturoi.

Iar acum tot ce mai aveti de facut este sa asamblati bruschetele.

Puneti primul strat de avocado, cateva feliute de ceapa rosie, omleta, la final bucatele din tonul afumat si la final rasniti peste piper.

Pofta buna!

Reteta preparata de Ana-Maria Nicolae
http://amainbucatarie.blogspot.ro/2013/02/bruschete-cu-avocado-ou-si-ton-afumat.html